Kapat

aed avantaj kart viyana üniversiteleri

footer

 

 

 

 
WEBAED

Vize Alımı
Avusturya için Öğrenci Vizesi:

Avusturya'ya Üniversite Eğitimi veya Dil Kursu için gelecek olan öğrencilerimizin Avusturya Konsolosluklarından "Aufenthaltserlaubnis für Studierende" isimli vize almaları gerekmektedir. İlk vize başvurusu bulunduğunuz ülkenin Avusturya Konsolosluklarından yapılması mecburidir. Yani herhangi bir şekilde Avusturya'da bulunuyor olsanız bile ilk Öğrenci Vizesi başvurusunu vatandaşı olduğunuz veya yerleşik ikamet ettiğiniz ülkeden yapmanız gerekmektedir. Daha sonraki vize uzatmaları Avusturya`da İkamet ettiğiniz şehrin belediyesinde gerçekleşecektir. Turist vizeleri, kişi öğrenci olsa bile kesinlikle uzatılamamaktadır. Ancak Sanat Akademisi ve Konservatuvara kabul alacak öğrenciler yetenek sınavını geçmeleri durumunda istisnai olarak vizelerini uzatabilirler.

Avusturya`ya gelen öğrencilerdeki artış vize alımlarında zorlukları beraberinde getiriyor. Türkiyedeki Avusturya Konsolosluklarının vize evraklarını Avusturya Belediyelerine geç ulaştırmaları, Belediyelerdeki yoğunluğun artmasına rağmen çalışan memur sayısının artırılmaması vize bekleme sürecini uzatıyor. Son zamanlarda öğrencilerin vize başvurularının sonuçlanması 4 - 8 hafta kadar sürebilmektedir. Şuanda vizelerin çıkma ortalaması 5-6 hafta civarındadır.

Ilk olarak ögrencilerimiz 4 aylik Avusturya`ya giris icin gecici vize almaktadirlar. Bu vize ile giris yapan ögrenci Avusturyadaki nihai ikametine yerlesip, Okul ve Kurs kayitlarini yaptirip Ögrenci Sigortasini aktif hale gecirdikten sonra, daha önceden hazilanmis olan 1 yillik Schengen vizesini almaktadir. Sonraki yillardaki vize uzatimi sürekli birer yillik periyotlarla olmaktadir.

AED olarak öğrencilerimizi Avusturyada Üniversite okumaya karar verirken bu bekleme sürecini göze almaları konusunda uyarıyoruz. İyi bir planlama ile bu bekleme süreci Avusturya için çok güzel bir ön hazırlık olarak değerlendirilebilir. Zira öğrencilerimizin büyük çoğunluğu ön Almanca bilgisi olmadan Avusturyaya gelmekte ve eğitim sürecinde bunun zorluklarını görmektedir. Vize bekleme sürecinde takip edilecek bir Almanca Kursu Almanca eğitimine Türkçe olarak ön giriş yapmak için bulunmaz bir fırsat olarak değerlendirilebilir.

Asağıda Avusturya Ankara ve İstanbul Konsolosluklarının vize için istemiş oldukları evrakların listesini bulacaksınız. Vize başvuru formlarını başvuracağınız Konsolosluktan temin edebilirsiniz.

Avusturya Konsoloslukları 2004 yıllından itibaren Randevü sistemine geçmiştir. Ögrencilerimizin daha önceki yıllarda olduğu gibi Konsolosluğa evrakları teslim edebilmek için günlerce sırada beklememektedirler. Bunun için bulunduğunuz yerdeki herhangi bir İş Bankası Şubesine gidip 9 Euro yatırmanız ve bir şifre almanız gerekiyor. İş Bankasından alacağınız bir Şifre ile bir sonraki iş günü Avusturya Konsolosluğunu arayıp başvuru için Randevünüzü alabilirsiniz.

 

Schengen Vizesi:

Schengen vizesi olarak adlandırılan vize türü ile Schengen anlaşmasına dahil tüm ülkelerde serbestçe seyahat etmek mümkündür. 14.06.1985 yılında Almanya, Fransa, Belçika, Lüksemburg ve Hollanda arasında Lüksemburg /Schengen`de yapılan anlaşma gereği uygulanmaya başlanmıştır.

Günümüzde 15 ülkeye yükselen ülke sayısının yakın zamanda Avrupa Birliğine yeni katılan ülkelerinde bu anlaşmaya iştirak etmesiyle artması bekleniyor.

Schengen anlaşmasına dahil ülkeler şunlardır: Avusturya, Almanya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İzlanda, İspanya, İsveç İtalya, Lüksemburg, Norveç Portekiz ve Yunanistan`dır. Son olarak bu ülkelere İsviçre de eklenmiştir.

Bu ülkelerin herhangi birinden yapılan vize başvurularında (örneğin turistik, öğrenim, ticari... amaçlı) Schengen vizesi verilmektedir. Yani Avusturya için alacağınız vizeyle yukarıda adı geçen ülkelere vizesiz giriş-çıkış yapabilir ve o ülkelerde rahatça seyahat edebilirsiniz.

 

 

 

AED, Avrupa Eğitim Danışmanlığı © 2004-20011