Kapat

aed avantaj kart viyana üniversiteleri

footer

 

 

 

 
WEBAED

Aktüel Haberler
Lisans Eğitimini Üç Ülkede Bitirme Fırsatı   

 

4 binden fazla çalışanı, 32 bin civarındaki öğrencisi ile dünyada ilk 500 üniversite sıralamasında yer alan Wroclaw Teknoloji Üniversitesi’nde Avrupa Eğitim Danışmanlığı ayrıcalığı ile okuyabilirsiniz. Üniversite’nin Türkiye’deki resmi temsilcisi olan AED, sizlere müthiş bir eğitim fırsatı sunuyor. Yurt dışında iyi bir eğitim almak, bu süreçte Avrupa’yı tanımak ve farklı kültürlerle de bir araya gelmek istiyorsunuz ancak tüm bu ideallerinizi gerçekleştirebileceğiniz ülkeyi seçemiyorsunuz. Artık ülke konusunda kendinizi sınırlandırmanıza gerek yok. İşte bu bölüm tam size göre; Wroclaw Teknoloji Üniversitesi ‘Bilişim ve İletişim Yönetimi’ lisans eğitimi ile sizlere 3 yılı 3 ülkede okuma şansı veriyor.

 3 Yıl 3 Ülke 3 Üniversite

Bu bölümde okumak isteyen öğrenciler eğitimine Çek Cumhuriyeti’nde bulunan Liberic Üniversitesi’nde yaz dönemini kapsayan  iki aylık bir hazırlık kursu ile başlıyor ve o yılı  Çek Cumhuriyeti’nde tamamlıyorlar. İkinci yılda Polonya’daki Wroclaw Teknoloji Üniversitesi’nde eğitimine devam edip son yıli Almanya’da devlet üniversiteleri arasında yer alan Zittau Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde gecirerek Lisans Egitimlerini noktalamis oluyorlar. Almanya’daki eğitimin ilk döneminin staj için ayrılmış olması sizlere iyi bir iş tecrübesi ve referans olanağı da sağlıyor. Tüm bu artılarının yanı sıra bölümün ücreti sadece yillik 3000 Euro. Mezun olduğunuzda diplomanızda yer alacak 3 ülke ve 3 üniversite farkı ile isterseniz Türkiye’de isterseniz Avrupa’da kariyerinizi şekillendirebilirsiniz.

Peki ‘Bilişim ve İletişim Yönetimi’ bölümü hangi dersleri içerir ve size gelecekte hangi iş imkanlarını sunar? Şimdi birlikte bu soruların yanıtlarını arayalım. Program, yönetimde girişimcilik temeline dayanmaktadır. Aynı zamanda bilgi işlem, bilişim sistemlerinde kullanılan araçlar ve metodlar, bilgi alış verişi ve bilgi toplama teknikleri üzerine kurulmuştur. Mezun olduğunuzda ise şirketlerin çeşitli yönetim kademelerinde, pazarlama, insan kaynakları, finans sektöründe ve bilgisayar uygulamaları alanlarında calisabilirsiniz.

 

Avusturyadaki Üniversite Öğrencilerinin Çalışma Hakkı :Yeni Düzenleme 

 

Avusturya´da cikan ve 01.07.2011 tarihinden itibaren yürürlüge giren ve
Yabanci Ögrencilerin Calisma Sartlarini düzenleyen yeni yasaya göre;

- Halihazirda okula devam eden ve henüz mezun olmamis bir yabanci
ögrencinin haftada EN FAZLA 10 saatlik bir iste calisma hakki vardir.

- Lisans Egitimini tamamlamis ya da Diplomstudium´un(lisans+master
birlesik egitim) 1. Abschnittini(Kisim) tamamlamis yabanci ögrencilerin
ise haftada MAKSIMUM 20 saatlik bir iste calisma haklari vardir.

Daha önceki yasaya göre ögrencilerin calisma hakki vardi;
ögrenciler is bulduktan sonra isyerinden aldiklari Form ile Is ve Isci
Bulma Kurumuna Basvurup Onay almalari durumunda calisabiliyorlardi ama
cogunlukla onay alamiyorlardi. Cünki Is ve Isci Bulma Kurumu, bulunan is
icin kendisine kayitli is arayan ve calisma hakki olan baska birisi varsa
veya basvurulan pozisyonu ögrenci icin uygun görmüyorsa calisma izni
vermeme hakkina sahipti ve bu hakkini sonuna kadar kullaniyordu.

Yeni yasaya göre ise yine ögrenci is bulup Is ve Isci Kurumuna basvurmak
zorunda ama artik Kurumun yukardaki gerekcelerle red verme gibi bir hakki
bulunmamaktadir.

 

MYO Mezunlarına Almanya’da Sınavsız Eğitim İmkanı

 

Türkiye’de Meslek Yüksek Okulu mezunusunuz ve eğitiminize devam etmek mi istiyorsunuz?

Türkiye’de aldığınız eğitim hedeflerinize ulaşmanızda yetersiz mi kalıyor?

Almanya’da herhangi bir yetenek sınavı veya geçiş sınavı olmadan Almanya’da hem Almanca dilini öğrenip hemde eğitiminize devam edebilirsiniz.

Türkiye’de 2 yıllık MYO mezunları tam anlamı ile bir çok haktan faydalanamıyor. Askerlik konusunda veya sosyal haklar konusunda bir iyileştirme yapılamamakta.

Meslek yüksek okulundan mezun olanların %85’i  mesleğinin dışında çalışıyor  sadece % 15’i  mesleğinde çalışıyor.  

Almanya üniversitelerinde eğitim alarak 2 yıllık okumuş olduğunuz bölüm üzerine eğitiminize devam ederek Lisans (Bachelor) veya devam edip Master eğitimi alabilirsiniz. Eğitiminizi tamamladıktan sonra ister Almanya’da iş hayatına atılabilir isterseniz Türkiye’ye dönüp diplomanızı tanıttıktan sonra Türkiye’de ister akademik kariyerinize devam edebilir isterseniz iş hayatına atılabilirsiniz.

Ayrıca Almanya’da alacağınız dil eğitimi ve akabinde lisans eğitiminin size maliyeti Türkiye’deki bir özel okuldan kat kat daha hesaplıdır. Devlet üniversiteleri Almanya’da ücretsizdir.

Burada almış olduğunuz derslerin kabulü genel anlamda %100 mümkün değildir ama birçok dersi kabul ettirmek mümkündür.  

Türkiye'de MYO'lari 4 Semester eğitim vermekte. Aldığınız derslerin birçoğunu Almanya’da kabul aldığımız üniversitede kabul ettirmenizde size yardımcı oluyor ve sizin sıfırdan lisans eğitimine değil de 2. veya 3. semesterdan başlamanıza yardımcı oluyoruz.

Almanya’daki Fachhochschule genellikle bizim eğitim sistemimizdeki MYO (Meslek Yüksek Okulu)’ya denk gösterilir ancak Fachhochschule sisteminde Lisans ve Master diplomaları ile mezun olabilirsiniz. Almış olduğunuz eğitim ile MYO’da almış olduğunuz eğitim kesinlikle aynı değildir.

Avrupa Eğitim Danışmanlığı Almanya Bürosu  

Detaylı bilgi için lütfen bizimle irtibata geçiniz

Avusturya Konsolosluğu Öğrenci Teminat Ücretlerinde Değişiklik. 

 

Avusturya Ankara konsolosluğu vize başvurusunda bulunan öğrencilerden istediği ve öğrencinin banka hesabında bulunması gereken miktarlarla alakalı bir değişiklik yapmıştır. Güncel miktarlar aşağıdaki gibidir;

1) 23 yaş ve altındakı öğrenciler için minimum 5300 avro
2) 24 yaş ve üzerindeki öğrenciler için minimum 9600 avro

 

ALMANYA Üniversiteleri Basvurulari BASLAMISTIR !!!   

Alman üniversitelerinde yıllık öğrenim yerine sömestr sistemi mevcuttur. Buna göre şartlar mevcutsa öğrenime güz sömestrinin yanı sıra bahar sömestrsinde de başlanabilir. Her üniversite için ayrı ayrı belirlenmekle birlikte ülke genelinde yasal olarak;

Kış Sömestri için 15 Temmuz'a
Yaz Sömestri için 15 Ocak'a

kadar üniversitelerce hazırlanmış Kayıt Başvuru Formları / Zulassungsformulare üniversitelerin ilgili öğrenci işleri birimlerine ulaşmış olmalıdır.

Ancak yukarida belirtilen tarihler sadece Yüksek Lisans ve Ingilizce Eğitim almayı düşünen Öğrenciler için geçerlidir. LYS Öğrencileri hazırlık okuyacakları için her iki dönemde zaman aralığı olmaksızın başvuru yapabilmektedirler.

Yani Almanya'da yabancı öğrenciler için kayıtla ilgili kararı prensip olarak Türkiye'deki YÖK'e benzer bir kurum olan ZVS / Zentralevergabestelle değil, üniversiteler kendileri vermektedir. Ancak bazı Üniversite ve Meslek Yüksek Okullarına başvuru UniAsisst denilen bir kuruluş üzerinden yapılamaktadır. Bunun iyi araştırılmasında fayda vardır. Aksi takdirde büyük zaman kaybına sebep olabilir.

Dolayısıyla birden fazla üniversiteye başvuru yaparak herhangi bir üniversiteden Kabul Belgesi / Zulassungsbescheid alma ihtimalinizi yükseltebilirsiniz. Buna hukuki bir engel bulunmayıp yalnız posta ve çeviri tasdik masraflarının ek külfet olarak fazladan ödenmesi gerekir. Daha sonra birden fazla kabul gelmesi durumunda içlerinden biri seçilebilir. Tercihleri yaparken dikkat edilmesi gereken konulaıdan biriside her üniversitenin değişik belgeler isteyeceğini hesaba katarak başvuru tarihlerini iyi takip etmektir.

Avusturya Konsolosluğu Öğrenci Teminat Ücretlerinde Değişiklik. 

 

Avusturya Ankara konsolosluğu vize başvurusunda bulunan öğrencilerden istediği ve öğrencinin banka hesabında bulunması gereken miktarlarla alakalı bir değişiklik yapmıştır. Güncel miktarlar aşağıdaki gibidir;

1) 23 yaş ve altındakı öğrenciler için minimum 5300 avro
2) 24 yaş ve üzerindeki öğrenciler için minimum 9600 avro

 

Avusturya Üniversiteleri Harc Ücretlerinde Düsüs!!!


2009 dan itibaren gecerli olacak Avusturya Üniversitelerindeki Harc Ücretlerindeki Degisiklige göre artik Türk ögrenciler Dönemlik 742 Euro yerine sadece 380 euro harc ücreti ödeyeceklerdir.

 

2010/2011 Egitim Sezonu Kis Dönemi kayitlari BAŞLAMIŞTIR !!!.

Dünyanın en kaliteli ve prestijli üniversiteleri arasında yer alan Avusturya-Viyana üniversitelerinde eğitim almak isteyen öğrencilerimiz için 2011-2012 yılı kayıtları başladı.

Eğitimlerini Avrupa’nın merkezinde, kültür ve sanat şehri Viyana’da almak isteyen öğrencilerimiz için kayıt süreci başlamış bulunmakta. Viyana Üniversitelerinin başlatacağı kontenjan uygulamasına takılmak istemeyen öğrencilerimizin biran önce İstanbul ve Ankara ofislerimize gelerek ön kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Avusturya Üniversiteleri Başvuru Merkezlerimiz: 

İstanbul 

Taksim Meydanı. Sıraselviler Cad. Taner Palas Apt. No:9 Kat:6 D:12 /İstanbul

İrtibat: 0 212 252 81 27

Ankara

Tunus Cad. No: 49 D:4 Kavaklıdere/Ankara

(Avusturya Konsolosluğu Arkası)

İrtibat: 0312 466 02 66

Avusturya Konsolosluğu Cağri Merkezinden işlemlerinizi takip edin!!!

Vize başvurunuz için Avusturya Konslosluğu Cağri Merkezinden Randevu almaniz gerekiyor.Daha sonrasinda tekrardan Vizenizi almak için Randevu almalisiniz. Ayrica vize başvurunuzdan 6 Hafta sonra Cağri Merkezinden vize sorgulamanizi yapabilirsiniz.

Cagri Merkezi Tel No: 0212 340 45 00

01.01.2006 tarihinden itibaren Avusturya`da vize alımı için tek yetkili kurum Belediyeler olmuştur.


2006 yılı öncesinde yabancı vatandaşlar ile yapılan evlilik ve aile birleşimlerinden Belediyeler, öğrenci vizeleri ve Avusturya Vatandaşı akrabalarının vizelerinden de Yabancılar Polisi sorumlu bulunmaktaydı. Yeni çıkan yabancılar yasasına göre 01.01.2006 tarihinden itibaren tüm vize alımlarındaki tek yetkili makam Belediyeler oldu..

 

Avusturya Öğrenci Vizesi bekleme süresi kısaldı !!!


01.01.2006 tarihinden önce Avusturya Öğrenci Vizesi için yetkili kurum olan Yabancılar Polisinde personel azlığı ve hantal sistemden dolayı öğrencilerimiz çok uzun süre vize için beklemek zorunda kalıyorlardı. Bu tarihten sonraki kanun değişikliğinden sonra artık Viyana & Avusturya Üniversitelerinde eğitime başlamak daha kolay. Viyana ve diğer belediyelerin sistematik çalışmasından dolayı bu süre artık ortalama 4-5 hafta sürmektedir. Tabii bu sürenin kısalması veya uzaması vizeye başvurduğunuz tarihteki yoğunluğa göre değişebilmektedir.

Avusturya Üniversitelerinde artık Tıp, Veterinerlik ve Diş Hekimliği gibi bazı bölümlerde Kontenjan uygulanmaktadır.


Almanya'daki bir kanun değişikliği Avusturya Üniversitelerini çok kötü bir şekilde etkilemiş bulunmakta. Artık bazı bölümlere Lise Bitirme Derecelerine bakılarak kabul edilmeyen Alman Lise Mezunları soluğu Avusturya Üniversitelerinde almaktadır. 2005 yılından itibaren gelen Alman öğrencilerden dolayı artık Avusturya Üniversitelerinde Tıp,Veterinerlik ve Diş Hekimliği bölümlerinde kontenjan uygulanmaktadır. Ayrıca öğrencilerin bu bölümlere girmesi için giriş sınavını geçmeleri gerekmektedir.  

 

 

 

 

AED, Avrupa Eğitim Danışmanlığı © 2004-20011